Mreža žena i djevojaka u IKT-u

Mreža žena i djevojaka u IKTu

Prepoznavajući različite izazove sa kojima se žene suočavaju kada je u pitanju razvoj njihovih karijera – poput usklađivanja privatnog i profesionalnog života uz potrebu za neprestanim održavanjem konkurentnosti, nedostatak uzora i transparentnosti, društvene pristranosti prema sklonosti žena tehnologiji, razni stereotipi – IT Girls želi stvoriti prostor u kojem se žene međusobno podržavaju u prevladavanju navedenih izazova.

Stoga, kreirale smo Mrežu žena i djevojaka u IKTu kako bi povećale osjećaj pripadnosti i stvorile kolektivni identitet među članicama. Vjerujemo da umrežavanje olakšava razmjenu znanja i iskustava, poboljšava vidljivost članica i pomaže uočavanju karijernih prilika.

Naši ciljevi su:

· Povezati uspješne žene u IKTu sa prostora cijele Bosne i Hercegovine i stvoriti prilike za uvezivanje, razmjenu iskustava i učenje

· Smanjiti rodne razlike u ovom sektoru tako što ćemo promovisati žene u ovoj industriji i njihove uspješne priče

· Širiti dostignuća i pridonijeti daljem podizanju svijesti o važnosti žena u IKT sektoru.

Bila si dijelom nekih od IT Girls programa i želiš biti uključena u Mrežu? Imaš uspješnu karijeru u IT sektoru i željela bi svoja iskustva prenijeti drugim kolegicama? Želiš se povezati sa drugim ženama u IKT sektoru i podijeliti svoja znanja i vještine? Dijeliš sa nama viziju i želiš se pridružiti digitalnoj revoluciji? Pridruži se našoj Facebook grupi i piši nam na info@itgirls.ba, te očekuj da ti se javimo u što kraćem roku.

New Report

Close