IT Girls ljetna škola

IT GIRLS LJETNA ŠKOLA

PAMETNA RJEŠENJA ZA GRAD SARAJEVO ZA MANJE OD GODINU DANA!

POZIV ZA PRIJAVU

IT Girls ljetna škola

Provedi ljeto na COOL način!

Tinejdžerka si! Imaš između 13 i 15 godina. Zanimaju te računari, informatika i robotika. Dolaziš iz Sarajeva. Razmišljala si da jedan dio tvog grada može biti „pametniji“, kao što su to neki drugi gradovi u svijetu! Voliš da se družiš.

Onda imamo pravu stvar za tebe!

U saradnji sa Smart City inicijativom koju implementira UNDP i Grad Sarajevo, i School&School organizujemo prvu IT Girls ljetnu školu. School&School je multidisciplinarna, cool neformalna škola za djecu i tinejdžere gdje možeš  da razvijaš svoje  talente. Za IT Girls si vjerovatno čula, ali mi volimo da podsjetimo da je inicijativa podržana od UN-a, čiji je jedan od ciljeva zainteresovati djevojčice i djevojke, poput tebe, da se bave programiranjem i robotikom.

Ljetna škola će trajati od 20. jula do 31. avgusta 2019. god., i bit će organizovana u prostorijama School&School u ulici Zelenih beretki br. 6 u Sarajevu.

U tom periodu ćeš imati priliku učiti osnove programiranja i robotike, radit ćeš sa Arduinom i osmisliti svoj prvi robotički projekat koji će pomoći da Sarajevo bude “pametnije”. Imat ćeš priliku da upoznaš eksperte i ekspertice koji rade na polju pametnih gradova u Bosni i Hercegovini i svijetu, te da naučiš šta su to zapravo pametni gradovi.

Zahvaljujući School&School, sticat ćeš nova znanja u opuštenoj atmosferi kroz interaktivnu nastavu tri puta sedmično sa odličnim predavačima i predavačicama, a sam program krije iznenađenja i mogućnost upoznavanja inspirativnih inovatora i inovatorica. Naravno, ljetna škola i tvoje učešće  je besplatno.

Ukoliko si zainteresovana, sve što trebaš da uradiš jeste da odeš na link i popuniš kratku on-line prijavu, a mi ćemo ti javiti do 16. jula 2019. god. da li si baš ti osigurala svoje mjesto u ljetnoj školi.

Požuri, jer broj mjesta je ograničen!

Čekamo te!


Postani IT Girl
Klikni ovdje