Ljetna škola , što da ne?

Misliš da ljeto treba biti odmor od škole i učenje? IT Girls su tu da ti pokažu da ljeto i škola idu zajedno, na zabavan i inovativan način. Spremna si za novu avanturu, pozivamo te u svijet 3D animacije i virtualne realnosti!

Sanjaš o tome da uživaš u svijetu iz Marvelovih filmova i kreiraš svoju prvu 3D animaciju? To sada možeš i ostvariti, a pri tome se odlično zabaviti i upoznati nove ljude. Predstavljamo ti SUMMER SCHOOL, novi način učenja o tehnologijama budućnosti.

Mislile ste da su roboti stvar budućnosti, e pa prevarile ste se! Robotiku i programiranje smo kroz niz radionica približile učesnicama naše prve IT Girls Ljetne škole organizovane 2019. godine. Učesnice se naučile šta je to “pametni grad” te uspješno kreirale svoj prvi robotički projekat i pokazale kako Sarajevo može biti “pametnije”.

Tokom 2020. kroz različite online aktivnosti nastojale smo vam približiti svijet informatike i programiranja, te smo kreirale zanimljive treninge i webinare kako bi uvijek bile u korak sa svim novim tehnologijama.

Ove godine za dvadeset djevojčica uzrasta od 13 do 15 godina iz Banja Luke, organizujemo uzbudljivu ljetnu avanturu kroz koju će kreirati svoj virtualni 3D svijet i svoje ideje pretočiti u interaktivni projekat uz svesrdnu pomoć mentorica i mentora.

Prijavi se na vrijeme i budi dio ovog jedinstvenog putovanja u svijet virtualne realnosti i 3D animacije.

Klikni OVDJE i prijavi se!

Radujemo se druženju u Banjoj Luci od 14.08.2021. godine.

Sretno!

 

Search
IZDVOJENE VIJESTI